Най-добрият ни тенисист даде любопитно интервю пред италианския таблоид „Гадзета дело Спорт”. В него той разкрива много от любимите си навици и спортисти. Призна, че с обича да гледа НБА, а кумири са му Коби Браянт и Леброн Джеймс.

„Извън тениса, най-много обичам да гледам мачове от НБА. Възхищавам се на Коби Браянт и Леброн Джеймс, които са фантастични спортисти и невероятни шампиони. Когато съм в Лос Анджелис и имам време ходя да гледам на живо мачове на Лейкърс”, сподели Григор Димитров пред „La Gazetta Dello Sport”.

„Когато загубя някой мач, се старая след това да не мисля за него. Стремя се да не пренасям емоциите от корта в личния живот. Когато пък не участвам в турнири обичам да стоя вкъщи пред телевизора. Рядко използвам социални мрежи и не се вълнувам какво се пише за мен”, допълни хасковлията.

„Доскоро едно от любимите ми занимания бе да карам велосипед, но заради многото ангажименти вече нямам време за това”, каза още Гришо.

„Ако не бях станал тенисист, вероятно бих се занимавал с друг вид спорт. Аз съм от семейство на спортисти – майка ми е била волейболистка, а баща ми е треньор по тенис. Още от тригодишен прекарвам времето си на корта”.

„Най-трудно на корта ми е срещу Рафаел Надал, а кумир от детството ми е Роджър Федерер. Сега съм горд, че сме приятели с него. Колкото до любим тенисист, то това определено е Григор Димитров”, завършва българина.