Бразилският женски футбол има повод за оптимизъм, след като откри своята Роналдиня. Само на 16, но вече привличаща погледите Джована Мораиш Ферейра вече се превръща в звезда.

Девойката бързо кара феновете на не откъсват поглед от нея първо заради приликата й със звездата Роналдиньо, но и заради техниката, която показва.

Ферейра играе за женския Сао Раймундо, а на фланелката й пише "Роналдиня".

"Всичко стана на шега. Всички ми казаха, че приличам на Роналдиньо и започнаха да ме наричат Роналдиня. Никой не ми казваше по име и аз реших да напиша "Роналдиня" на фланелката си. Това пък може да ми помогне", коментира бъдещата звезда на бразилския футбол.

Ферейра започва с футбола като много малка, като играе с момчетата на улицата. След това се насочва към футбола в зала, където допълнително усъвършенства техниката си. Роналдиня признава, че не вярва да постигне успехите на именития си кръстник, но се надява един ден да се запознаят.

"Все още  не съм го виждала. Той не играе от няколко години, но бих искала да го погледам на живо. Ако някога се срещнем, ще бъда много развълнувана, сигурна съм", каза Роналдиня.