Футболен рефер №1 на България сред нежната половина Християна Гутева е изключително талантлива, а и много красива. Към футбола тя се насочва благодарение на баща си и брат си, с които гледала мачове по телевизията. В семейството й всички са спортисти. Преди да стане съдия, Християна е състезател по лека атлетика. В предаването "Събуди се" по NOVA тя говори и за домашния си любимец - кучето Айк.

"Връзката ми с футбола официално датира от 2006 година, но интересът ми към играта е доста преди това. Запалих се покрай баща ми и брат ми, гледайки заедно футболни мачове. Любовта ми към футбола стана супер случайно, не беше планирано. Просто една вечер попитах баща ми дали има жени съдии. Без да го мисля, наглед малко детско и така вече 16 години", разказа Християна Гутева в предаването "Събуди се" по NOVA.

"Бих казала, че съм удовлетворена, но не достатъчно. Гледам напред, работя усърдно и смятам, че който влага достатъчно от себе си получава желания резултат в някакъв момент", допълни красавицата.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

"Не деля футбола на мъжка или женска игра. Полът няма значение, важно е човек да си върши работата. Важно е да имаш самочувствие", каза тя. 

"Разбира се, че има негативни реакции по време на мачовете. Не получавам някакво специално отношение поради факта, че съм жена. Тъкмо обратното - чувала съм доста по-лоши неща, отколкото някои мои колеги от мъжки пол. Това не ме притеснява по никакъв начин, опитвам се да се справям с изблиците на несъгласия и агресия в рамките на терена по спокоен начин и да укротявам страстите", 

Попитана дали има обожатели и ухажори, красавицата отговори: "Не мога да отрека, че има такива хора. Най-близките ми хора не са особено много, приятелите ми могат да се изброят на пръстите на едната ми ръка. Разбира се, семейството ми е до мен, подкрепя ме страшно много през целия ми път във футбола и съдийството". 

Тя говори и за домашния си любимец - кучето Айк - "Никога не съм си представяла, че ще живея с куче, но се оказа, че той има много по-стойностни качества от някои хора".