В германския футбол няма по-силна вражда от тази между феновете на Шалке 04 и Борусия (Дортмунд). Когато обаче става въпрос за живот и смърт, тогава вечните съперници се предават...

Двама запалянковци на "миньорите" искат да спасят на живота на привърженик на "жълто-черните". Вероятно най-трогателната история в Бундеслигата.

Фенът на Борусия (Д) - 27-годишният Кристоф, се е разболял за четвърти път от левкемия. Студентът лежи в момента в болница в Берлин и се нуждае от незабавна помощ.

В Деня на семейството за фенове на дортмундци хора са се събрали пред стадиона, за да се регистрират в помощ на момчето. Сред тях обаче имало и двама привърженика на Шалке. 40-годишният Михаел Бояр и неговият тъст Франк Ермлих (50 г.) пристигнали на феста на вечния си съперник, за да спасят живота на Кристоф.

"Нормално Дортмунд е забранен за нас град. Когато обаче става дума за живот и смърт, съперничеството ни е няма значение. Искам да помогна дори и като фен на Шалке. По този начин давам пример", обясни Бояр.

Двамата мъже от Гелзенкирхен обаче се погрижили за една история, от която един истински фен на Шалке със сигурност ще се чувства наранен - снимка със списания на "жълто-черните", на чиито корици са шампионските титли от последните два сезона. Утехата може би е, че изданията са на фона на самите тях, облечени с фланелки на своя любим клуб.