За втора поредна година футболистите на Пирин (Гоце Делчева) влязоха в ролята на манекени. Изпадналите от "А" група неврокопчани направиха специална фотосесия с облекла на дизайнерска фирма. Всички играчи дефилираха пред обективите, пременени като манекени. Фотосесията беше на Градския стадион със специалното разрешение на ръководството и треньорския екип, съобщиха от клуба за БЛИЦ.

Сред всички свои съотборници най-голямо внимание имаше за Васил Панайотов. Това бе прието напълно резонно, след като от миналата година той е рекламно лице на една от българските спортни марки, която преди малко повече от месец откри свой магазин в столицата. Именно в София Панайотов вече грее на голям билборд. Ликът на футболиста-манекен е в централната част на столицата, забелязаха наблюдателни неврокопчани.

Същата фирма от няколко години облича гоцеделчевци, които и в момента ритат с най-новата й спортна екипировка.

Същевременно пък авторът на снимките за рекламата - известният фотограф от южния град Слави Хаджиев свидетелства за фотосите, че ако не се занимава с футбол, Васил Панайотов може съвсем спокойно да се въплъти със сериозен успех в ролята на манекен. Футболистът без проблеми жертвал свободното си време и с готовност приемал всякакви идеи от фотаджията и верен на перфекционизма си се стараел всичко да се получи както трябва.

Футболистите на Пирин (ГД) пък са сред ВИП клиентите в магазнина за спортна екипировка в Гоце Делчев. Собственичката Галя Тинева глези играчите с различни екстри и отвръща с готовност на претенциите им. Тя е свързана с клуба, след като практически бе един от малцината спонсори, освен основния в лицето на местната община, която не се отказа да помага дори и в най-тежките времена за „зелно-белите”, донесло й изключително голямо уважение в отбора и сред феновете. Тинева и нейната фирма бяха обявени за кадемлии, след като, докато тя обличаше отбора той оцеля и не фалира, след това се класира в „А” група, където първата година се представи успешно. През този сезон неврокопчани смениха облеклото и се представиха кошмарно. След зимната пауза в Пирин отново облякоха българската спортна марка и инкасираха далеч по-успешен период и повече точки от есента.
Снимки и текст: Георги Александров/Гоце Делчев