Манчестър Сити продължава с иновативните идеи за популяризирането на клуба. След като през декември пуснаха видео коледен календар, за да пожелаят весели празници на привържениците си и ежедневно заливат феновете със забавни кадри от тренировките, сега клубът влезе и в градския транспорт на Манчестър.

Гласовете на мениджъра Роберто Манчини, капитана Венсан Компани, Джо Харт и Джеймс Милнър ще звучат в метрото.

Когато влаковете наближат базата на светлосините по уредбата ще се чуват два анонса: “Говори Роберто Манчини от Манчестър Сити. Следваща спирка “Кампус Етихад” и “Говори вашият капитан Венсан Компани. Следваща спирка “Кампус Етихад”.

Гласовете на Джо Харт и Милнар пък ще бъдат използвани за спирки “Айслингтън” и “Холт Трад”.

Хората от Сити обаче категорично са отказали да запишат предупреждението, което в Англия звучи от уредбите, когато влакът спира на спирките. При отварянето на вратите се върти запис: “Внимавайте за дупката”, който предупреждава пътниците, че има известно разстояние между мотрисата и перона. “Светло сините” обаче тактично са спестили предупреждението “Mind the gap”, за да не станат обект на подигравки заради разликата от 12 точки в класирането с Манчестър Юнайтед.