Само като прочетете въпроса, и си представяте персонажа на Джони Деп да ограбва на карти останалите от екипажа, нали? Такава сцена във филма обаче няма, а и да има нещо подобно, то не се отнася до т.нар. Карибски покер. Карибските пирати несъмнено са били хазартни типове и още по-сигурно е, че са играли, но със сигурност не и тази версия, която в онлайн казината е позната като Caribbean Stud Poker. Няма как корсарите от 17-ти или 18-ти век да са практикували точно тази версия на прословутатата хазартна игра, тъй като тя е измислена през... 80-те години на 20-ти век. И това е напълно сигурен факт, тъй като правилата са оформени от професионалния играч на покер Дейвид Склански.

А правилата изобщо не са сложни

Те са по-близо до идеята на традиционния покер с 5 карти в ръцете на всеки участник, отколкото на Texas Hold’em версията. При последната участниците получават само по две карти и допълват ръката си с карти от масата. При традиционния покер, наричан още 5 card draw, играчите имат по 5 карти, като могат да заменят част от тях след раздаването и първото завъртане за качване на залога. При Caribbean Stud Poker карти не се теглят – всичко зависи от късмета при раздаването. И освен това не се играе срещу други участници, а само срещу крупието. Обикновено играчът има възможността да види една от картите на дилъра, за да реши как да продължи напред. Този принцип напомня на противопоставянето от блекджека, макар и принципът на двете игри иначе да е съвършено различен.

Усвояването на карибската разновидност не е никак трудно, тъй като не изисква познания, различни от тези на стандартната покер игра. Комбинацията като сила на картите са подреждат по абсолютно същия начин. За разучаване на казино игри като Caribbean Stud Poker могат да се използват и демо версии, каквито са налице при доста от онлайн хазартните оператори. При демо версиите не се рискуват реални пари, което е препоръчително за новаци в играта. Но пък и с безплатни раздавания с виртуални токени също така не се реализират и истински печалби. Така че това е само репетиция за реалната игра, а и начин да разбере човек дали точно тази разновидност му допада.

По-лесно ли се печели с Caribbean Stud Poker

Могат да се срещнат и такива мнения, но те са меко казано, силно субективни. Това, което може да се каже по-сигурно е, че при тази версия на покера има по-малко варианти да се загуби. И това е така, защото винаги се играе само срещу банката, а не срещу други участници на масата. Т.е. всичко е въпрос на играта на един играч срещу ръката на друг (дилъра), а не срещу ръцете на още двама, трими или петима на масата. При карибския покер в онлайн казината освен това съвсем не е задължително залагащият да взима обезателно страната на играча – позволено е да се правят предвиждания и в полза на крупието, които също могат да донесат успех.