България е домакин на световното първенство по художествена гимнастика от 10 до 16 септември. Турнирът ще се проведе в зала „Арена Армеец“ в София, а на 15 май (вторник) е първата пресконференция. Председателят на федерацията и президент на организационния комитет Илиана Раева ще разкрие част от подготовката.

На брифинга ще присъства един от нашумелите актьори у нас Димо Алексиев. Той стана още по-популярен с ролята си на доктор Калин Генадиев в медицинския сериал „Откраднат живот“. Не е тайна, че актьорът е любим на голяма част от женската аудитория и на не малко състезателки по художествена гимнастика. Преди време Димо Алексиев и Дария Симеонова, която играе ролята на ПР-ката на болницата „Свети Кирил“ в сериала, изненадаха гимнастички в залата на „Раковски“. Тогава поводът бе рожденият ден на една от най-добрите ни състезателки – Биляна Писова. Димо Алексиев ще бъде в ролята на водещ на световното първенство по гимнастика през есента.

На пресконференцията ще присъстват още Мария Гигова (почетен президент на федерацията), Мария Петрова, Росина Атанасова, Весела Димитрова, Бранимира Маркова, Симона Дянкова, Невяна Владинова, както и хора от организационния екип.

Ще бъде представен и талисман на Световното първенство, който все още се пази в тайна. Групата Deep zone project ще изпълни специално направен химн за „златните момичета“.

Брифингът е на 15 май (вторник) от 11:00 часа в зала „Арена Армеец“.

Димо Алексиев и Дария Симеонова със състезателки по художествена гимнастика