Екшън сцени, тежък сблъсък на характери, откровена изповед и процъфтяването на една чиста любов. Това са само част от емоциите, които ще се разразят в третия ден от живота на супергероите в Базата. „Няма как да събереш на едно място толкова силни характери и между тях да не прехвърчат искри - и в добрия, и в лошия смисъл”. Така главният редактор на най-мащабното риалити – Ники Николов, коментира изобилието от интересни събития, разтърсващи Къртицата 2 броени дни, след като участниците пристъпиха прага на Базата. 
 
Изолацията от външния свят взима своите “емоционални жертви” и още в първите дни Илиян Киряков сподели личната си драма пред останалите. Мълчаливият спортист драматично описа престоя си в Кипър, където от футболна звезда е стигнал до разпоредител на градския плаж, който къса билетчета. Киряков призна, че най-страшното за него е било разочарованието от най-близкия му дотогава приятел, легендата Христо Стоичков, който го изоставя в този критичен момент от живота му. Ицо дори не го поздравява само заради факта, че Киряков е станал „обслужващ персонал”.
 
Оперният певец Стоян Бончев и дизайнерът на тениски Константин Воротнюк се очертават като лидерите в Базата. Всеки малък спор запалва “искрата” на безмилостна борба за надмощие между силните характери. Довечера повод да се сблъскат става темата “чалга срещу класика”.
 
На фона на скандалите и драматизма, двама млади и красиви герои изживяват емоционално всеки миг от новородилата се любов по между им. Тяхната връзка се намира в “най-красивия за изживяване и гледане етап”, както я определи главният редактор Ники Николов. Индира и Боби вече спят в едно легло и са радост за очите на съквартирантите си.
 
Как ще се развият скандалите и любовта в къщата проследете довечера от 20:30 часа само в ефира на TV7.