Къде отиват автомобилите на известните футболисти, когато те вече не са им нужни? Отговорът е елементарен! В търговец на коли втора употреба. Популярният британски таблоид „Сън“ намери на местния пазар няколко автомобили, притежавани от известни имена, свързани с футбола.

Героят на Англия от финала на Мондиал`66 сър Джеф Хърст продава своето Ферари чрез един такъв търговец. Сребристото Ferrari 550 Maranello, някога притежавано от автора на единствения хеттрик във финален мач на световно първенство, се продава за 99 975 паунда. Колата е произведена през 2001 г. Двувратото купе има 5,5-литров двигател и изключително скромен пробег за възрастта си – само 37 000 мили. Интериорът е баровски – черни кожени седалки и панели с карбонови нишки.

Ако попитате футболист от Висшата лига каква кола трябва задължително да присъства в гаража му, отговорът е еднозначен – Рейндж Роувър. Джип от този модел, който е бил собственост на Стивън Джерард, в момента може да намерен на автомобилния пазар в Англия. Цената е 24 995 паунда. Колата е с пробег от 61 000 мили, но след Стиви Джи е бил собственост на още двама души. Забележителните са кожените седалки, на които е бродирана червена осмица.

Не всеки футболист иска да се знае, че старият му автомобил се продава. Такъв е случаят с луксозен Мерцедес C63 AMG S Premium, за който известно единствено, че е бил част от гаража на настоящ английски национал. Германското возило е боядисано в бял металик и има кожен салон, както и пълни екстри по електрониката. Моделът е сравнително нов, произведен през 2016 г. Пробегът е 12 500 мили и затова цената му е 52 949 паунда.

Покойният Уолъс Мърсър беше собственик на шотландския Хартс в периода 1981-94 година. През 2006 година почина от рак. Ако искате да почувствате комфорта, в който се е возил бивш футболен бос, има решение за това. Бившият Ролс Ройс на Мърсър е на пазара. Става дума за яркочервен Rolls-Royce Silver Spirit, който не се произвежда от 1999 година насам. Моделът е забележителен с червен кожен волан. За автомобил, купен чисто нов през 1989 година, пробегът му е невероятен – само 35 000 мили. Цената също е изумителна за подобен автомобил – едва 19 950 паунда.

Колите на германската компания „Ауди“ са популярни сред звездите на Барселона и Реал (Мадрид), но в редки случаи зад волана на такива автомобили може да се видят и играчи от Висшата лига. Такъв модел, произведен през 2008 година, в момента се продава в английска автокъща. Името на футболиста от английския елит, който е притежавал колата, не се разкрива. Става дума за Audi R8 4.2 FSI V8 R Tronic quattro с автоматични скорост и навъртяни само 43 155 мили. Автомобилът, боядисан с черен металик и изключителен комфорт в интериора, е обявен за продажба с цена от 39 550 паунда.

В последно време джиповете Mercedes G-Class стават все по-често срещана гледка по тренировъчните бази във Висшата лига. Тригодишен бял представител на този модел, притежаван от играч в английския елит, е в каталога на автотърговец. Белият джип с кожен салон в червено и черно се продава 89 999 паунда. Цената се счита за напълно оправдана за джип, изминал едва 14 000 мили и който пълен с всевъзможни екстри. Счита се, че бившият собственик е напуснал Висшата лига в посока друго първенство, след като е оставил такова бижу на пазара.