Бившият английски национал Майкъл Оуен приключи кариерата си преди пет години и половина, но най-ценното му индивидуално отличие във футбола се радва на специално отношение в дома му. 39-годишният бивш нападател живее в имение за 4 милиона паунда в уелската провинция, а „Златната топка“, която получи през 2001 година, има собствен кът със специално осветление и въртяща се поставка.

Оуен позволи на британската телевизия ITV да надникне в дома му и това даде шанс на зрителите да видят на какъв лукс се радва бившият играч на Ливърпул, Реал (Мадрид), Нюкасъл, Манчестър Юнайтед и Сток Сити. Имотът е разположен върху 169 декара в уелското село Нортхоп в провинция Флинтшир, а най-близкият град е 10-хилядният Молд.

Майкъл Оуен живее в палата със своята съпруга си Луис Бонсал и четирите им деца – три дъщери (Джема Роус, Емили Мей и Джесика) и един син (Джеймс Майкъл). Бившият английски национал е собственик на имението от 2001 година, когато с Ливърпул спечели ФА Къп, Купата на Лигата, Къмюнити Шилд, Купата на УЕФА и Суперкупата на Европа, а това му гарантира първото място в анкетата за „Златната топка“.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Изключително впечатление прави стаята за игри на Оуен, в която има оригинална маса за снукър, а по стените са окачени фланелки и топки с автографи, събирани по време на 17-годишната му професионална кариера. Бившият футболист разполага в дома си с джакузи и плувен басейн, които са обградени от зеленина и дори малък изкуствен водопад.

Огромният двор му позволява да има собствено мини игрище за голф, а децата му се радват на изключително забавна зона за забавления с пързалка и много въжени лабиринти.