Байерн (Мюнхен) днес представи своята официална история - книга с 552 страници, тежка 30 килограма и с цена 2999 евро. Книгата проследява историята на клуба, който е създаден преди близо 111 години. Тя е с внушителни размери - 70 на 50 сантиметра и с луксозна кожена подвързия. Изданието е отпечатано в тираж 4111 екземпляра.

13.jpg

“Това е амбициозен проект, който кореспондира с имиджа на нашия клуб. Това е луксозна и по-скоро изключителна книга. Книгата няма да бъде преиздавана", каза президентът на Байерн (Мюнхен) Карл-Хайнц Румениге, който призна, че идеята е взета от Манчестър Юнайтед.

14.jpg

Книгата, която е със заглавие "Четири звезди, 111 години", има автентични автографи на Карл-Хайнц Румениге и Ули Хьонес. Първият екземпляр от книгата ще бъде даден на Франц Бекенбауер - почетен президент на Байерн (Мюнхен), "който е най-важната личност в нашия клуб", заяви Карл-Хайнц Румениге. Румениге обеща на играчите по един екземпляр от книгата, "ако спечелят Шампионската лига". Байерн (Мюнхен) е основан на 27 февруари 1900 година, 22 пъти шампион на Германия, 15 пъти е печелил купата на Германия и четири пъти е печелил купата на европейските клубни шампиони./БЛИЦ