Интересен коментар на авторитетното италианско издание "Кориере дело Спорт" предизвика вандалската проява на Благой Георгиев по колизеума в Рим.
 
Според местните медии българин с инициали Б.Г., на 33-години, футболист, играещ в Русия е опитал да издълбае името си в Колизеума.
 
Представител на Георгиев отрече Благо да е замесен и обяви, че футболистът се е намирал в Москва в момента на вандалския акт. "Кориере дело Спорт" обаче разказва за случката с убеждението, че именно той е извършител на деянието.
 
"Сигурно си е спомнил момента, в който съдията свирили фаул за нарушение и е казал на полицията - Аз ли? Дори не съм го докоснал. Не е нужно да го наказваме. Живеем във времена на глупост и ако днес е футболист, утре може по Колизеума да дълбае инженер, творец или ЖП служител, разлика няма. Дайте книга на Благой Георгиев, такава за Колизеума, по-добре да е с картинки. Нека разбере, че това съществува преди да е заснет "Гладиатор" и е едно от чудесата на света", пише в коментара със заглавие  "Най-лошият автогол на Георгиев".

blagoyy.jpg