Малката му щерка – Христина, е вън от всякаква известност. От 5-6 години наследничката на Камата не допуска почти никого до себе си. Вестникът на народа обаче надникна в ежедневието на госпожица Стоичкова.
 Stoichkov_5.jpg
Христина е родена на 6 октомври 1991 г. в Барселона, където татко й вече е утвърден лидер и любимец на каталунците. Тя е с три години по-малка от кака си Михаела, която е родена на 10 юли 1988 г. в София. И двете отдавна са закърмени  с Каталуня, завършват средното си образование в града, а по-късно стават и студентки. Любимките на Ицо изумяват с лекотата, с която изучават езиците. И двете знаят по 4-5 чужди езика, благодарение на упоритостта на майка си Марияна. Тя винаги ги е тласкала към обучението и е прикривала...първите им
 
любовни
трепети
 
“Именно гаджетата и сексуалните връзки доведоха Стоичков до бързо побеляване”, шегуват се техни близки. Настоящият треньор на “Литекс” брани като лъв щерките си, често ги държи изкъсо и дори се намесва във връзките им. Именно затова малката му дъщеря Христина все по-рядко се прибира в България. За последно 21-годишната
г-ца Стоичкова е била у нас преди половин година, прекарала е няколко дни на родното Черноморие. Обаче без приятеля си. Той е испанец, роден в Барселона. Легендата на каталунците хич не долюбва бъдещия си зет. А работата на щерка му и испанчето е бая сериозна. Двамата са заедно повече от две години. Запознават се в Барселона чрез общи приятели. Годеникът на Христина се казва Джонатан Сусмозас де Мигел. Роден е през 1987 г. Джонатан е бивш тенисист, пробвал се е с ракетата, докато още бил юноша. Не е постигнал обаче никакви успехи. След това се преориентирал към залягането над учебниците и...правото. 
 
Испанецът засега е лидер във връзката с Христовата щерка. Бъдещият адвокат избрал да продължи обучението си в САЩ и заминал, без много да му мисли. Христина веднага го последвала. Постъпката й накиселила баща й. Стоичков смятал, че отрочето му ще остане в Барселона, за да довърши колежа си, и чак тогава ще се отдаде на живота и любовните авантюри.
Двамата млади заживели в Канзас. Стоичкова отчасти угодила на баща си, прехвърлила се да довърши учението си в местен колеж.
“Поне в това отношение Христина е много съвестна. Страшно ученолюбива, гордостта на семейството”, твърдят източници на “ШОУ”. Това обаче никак не й пречи да бъде истинска фурия в
 
ежедневието
и...секса
 
За Христина разправят, че била пълно копие на баща си, горе-долу същия характер, избухлива, непримирима, постига всичко, което пожелае. Малко хора могат да я водят за носа и да й казват какво да прави. Явно обаче за любовта това не се отнася.
 
Далеч от светлините на прожекторите Христина Стоичкова крие няколко любовни връзки. Една от тях е известна, преди години излизаше с обещаващия млад нападател на “Барселона” Виктор Васкес. Връзката им трая повече от две години, от пролетта на 2008-ма до 2010-а. След това двамата се разделиха. Едни казват, че тя го е напуснала, понеже Васкес бил й изневерявал. Други обаче твърдят, че българското девойче също имало вина, обичало живота и не седяло със скръстени ръце.
Покрай редките си прибирания в България приписаха още няколко връзки на Христина, една от които с Ники Михайлов. Двамата са засечени няколко пъти заедно, но не е пламнала никаква искра, а и няма как – всеки един от тях има коренно различен живот, няма как да се съберат на едно място.
 
По информация на “ШОУ” Стоичков бил твърдо против постоянното връщане на дъщеря си Христина от Америка или Испания в България. Причините били няколко, но най-важната била свързана именно с мъжете. Ицо знаел много добре на какво е способна щерка му, а тук тя ще бъде нещо като златен накит, до който всеки ще иска да се докосне.
 
Христина е
по-красивата
 
от двете наследнички на Стоичков и Мариана. Но и луда като за двама, не се спира.
“Евентуалното й прибиране у нас за продължително време ще поболее Христо. Ще започнат да пишат какво ли не за нея, ще й приписват гадже след гадже. Стигат му писанията и измислиците по негов адрес”, коментира близък до звездното семейство.
 
Засега по-голямата щерка Михаела твърдо остава в България, изявява се като телевизионен репортер, не престава да бъде част от ВИП-събитията. Мика, както я наричат, повечето й приятели, в момента е свободна, няма приятел. Преди малко повече от месец се раздели с бившия юноша на “Левски” Борис Папазов. И засега не мисли да се обвързва, но интерес към нея не липсва.
 Stoichkov_6.jpg
Естествено, повечето юначаги се свалят и увъртат около 24-годишната госпожица заради фамилията й – Стоичкова. Тя и баща й са имали няколко разговора на тази тема. Носителят на “Златната топка” бил категоричен: “Оставаш, но без изцепки. А се издъниш или те хванат в крачка, те връщам в Барселона! И да не съм чул за зетьове и метьове!”
Въпросните фрази и предупреждения важали и за Христина, която продължава да живее в Америка с приятеля си. Та затова и хич не мислела да се прибира у нас за повече време. Камо ли да води приятеля си в България. Голямата пречка се казва Христо Стоичков. Той продължавал да ревнува дъщерите си особено кръстената на него Христина. Сърце не му давало да осъзнае, че момичетата вече са големи жени, скоро може да го изненадат и със сватба. Засега нито една от двете не мисли да минава под венчило, но като че ли Христина е по-близо до заветния миг. Нейни познати разкриха пред тигъра на печата, че малката Ицова дъщеря искала много да бъде булка, надявала се баща й да одобри испанеца Джонатан и да няма
 
нищо против
венчавката
 
Все още обаче не смятала да избързва и да говори за сватби, искала да довърши следването си. Всъщност това било изискването и поставеното условие от страна на родителите й – първо да завърши обучението си, след това да се жени и да мисли за създаване на семейство. Още преди няколко години клюкари разправяха, че Христина е бременна и чака дете от испанския си приятел. Тогава самата тя отрече новината, което всъщност не беше новина, а поредната измислица. Истина е обаче, че Стоичков продължава да не иска зет в дома си. За футболната ни емблема семейството продължава да е на първо място и иска най-доброто за дъщерите си. “Разберете, Ицо го прави за доброто и на Михаела, и на Христина, много ги обича. Нормално е да се тревожи за тях. За него те все още не са дорасли за женитба, въпреки че те отдавна са поели по своя път, твърдят негови приятели.
Стоян  РАДКОВ