Българският национал Иван Иванов отговори на близо 30 въпроса, зададени му от привърженици на Алания, в интервю, публикувано в официалния сайт на руския клуб.
 
Бившият футболист на ЦСКА съобщи, че във Владикавказ вече е и неговата приятелка, с която обича да прекарва времето си вкъщи.
 
„Симпатизирам на Манчестър Юнайтед. От детство съм фен на този клуб. Сега редовно гледам мачовете от английското първенство.
 
Освен от Алания, имах предложения и от Италия и Англия, но от ЦСКА искаха прекалено голяма сума за трансфера ми. Офертата от Алания съвпадна, с момента, в който имах конфликт с ръководството на тима и затова избрах Владикавказ. От Русия също имах предложения.
 
Дали обича да пия. Не, аз не пия. Това е поредният слух за мен. Просто моите български приятели ме молят да им нося водка от Русия. Аз не я опитвам, а я давам да близките ми.
 
Спокоен човек съм. Трудно можеш да ме изнервиш. Това важи и за терена, и за живота. Моето хоби е спортът, мога да гледам футбол всеки ден. Харесвам и волейбола. В Русия и в България волейболът е на високо ниво. Иначе предпочитам да си почивам у дома. Сега при мен дойде и моята приятелка, понякога ходим на ресторант, но в повечето случаи си стоим вкъщи”, разкри още играчът.
 
Иван Иванов бе запитан и за предстоящите мачове на националния тим от квалификациите за Евро 2012: „Шансовете в нашата група са равни. Като лидер може да се определи само Англия. Предстоят ни трудни мачове. Надявам се да се класираме за европейското първенство.”