Безоблачното небе над главата на Ивет Лалова в любовта отстъпва място на задаваща се тежка буря, споделят близки на спринтьорката. Тя е на път окончателно да сложи край на връзката си с италианеца Симоне Колио. С него Ивет демонстрираше романтични отношения в последната година и половина. За околните пък оставаше убеждението, че нищо на света не е в състояние да помрачи онова, което ги свързва. Случващото се напоследък обаче говори за друго.
 
33-годишният национал на „адзурите“ по атлетика или вече е разлюбил прекрасната Ивет, или е с нея, за да се възползва от по-голямата й известност. За разлика от застаряващия Симоне, нашенката винаги е била сред най-търсените рекламни лица от световните марки.
Лалова изловила половинката си с негова съотборничка от националния отбор, за която отдавна подозирала, че е прекалено близка с него. Без да предупреждава за промяната в плановете си,
 
тя се прибрала на
Апенините по-рано
от очакваното
 
Симоне знаел, че Ивет ще прекара в София почти цяла седмица, за да извади новите си документи за самоличност. За да се увери, че не бърка в съмненията, а и с тайната надежда, че все пак може и това да си е чиста женска параноя, спринтьорката се метнала на самолета към Италия още на третия ден. Там заварила покъртителна картинка. В общия дом, който деляла със Симоне, навсякъде били пръснати принадлежности на друга – в банята вместо нейната козметика съперницата й самоуверено била разположила своята, а дрехите й обувките й били пръснати из цялата къща все едно тя живее там отдавна. За девойката подробности почти не са известни, освен, че се казва Лаура, че е само на 22 и че Симоне хлътнал по нея по време на тренировъчен лагер на „адзурите“ преди няколко месеца. По това време обаче той вече бил обвързан сериозно с Ивет. Изкарал един кратък флирт с по-младата от него колежка и положил усилия да я забрави. Горещата кръв на италианеца го върнала отново при Лаура в първите дни след посрещането на новата година.

Ивет буквално откачила, когато разкрила измамата на прелюбодееца. Той извадил късмет, че когато тя се върнала, бил излязъл на тренировка. Така че Лалова се натъкнала първо на неоспорими доказателства, че докато тя отсъства по турнири, в леглото й заспива друга, но не се сблъскала очи в очи със Симоне и Лаура. Това се случило часове по-късно, когато без да подозират, че вътре ги очаква неприятна изненада, те се върнали заедно с колата на Колио от тренировка. Българката се държала мъжки, въпреки душевната болка. Посрещнала безмълвно на вратата неверния си годеник, а на слисаната му любовница
 
подала найлонов
чувал, натъпкан
с личните й вещи
 
Конфузната ситуация не продължила дълго, тъй като Симоне предпочел кротко да закара Лаура до тях и след това сам да се оправи с половинката си. Докато се прибере обратно обаче Лалова вече се била изнесла на хотел. Не отговаряла на многобройните обаждания и съобщения на италианеца по телефона. Не помогнал и опитът да потуши страстите на треньора, с когото двамата работят съвместно – Роберто Бономи.
След като преспала едно денонощие, Ивет взела соломоновско решение да подходи към проблема разумно и да остави сърдечната болка встрани. Тя се допитала до сестра си Ани, която й дала съвет да намери начин, за да се събере отново със Симоне. Ани много се страхувала, че едно завръщане на спринтьорката в България ще разруши не само кариерата, но и живота й. „Да не си помисляш дори за прибиране. Нали знаеш, че тук те чака само мизерия и мизерници“, разпоредила Ани по телефона.

Думата й обикновено е закон за Ивет, тъй като в последните четири-пет години по-голямата от двете сестри Лалови се бе вживяла в ролята на личен PR на атлетката. Самата Ивет също не искала да изоставя охолния си живот в Италия, а една от целите, които си била поставила отдавна, е да вземе италиански паспорт. Годежът със Симоне, обявен през миналото лято, бил най-прекия път към заветните документи.

Далеч от драмата на дъщеря си останали родителите на Ивет. Тя решила да им спести тревогите и премълчала пред тях за случилото се. Симоне не спрял да я моли да се прибере у дома, засипвал я с цветя и подаръци, пишел сърцераздирателни съобщения и картички колко много съжалява и как се разкайва, че се е поддал на изкушението. Спринтьорът дори предложил на Лалова да ускорят процеса по бъдещата сватба само и само да й докаже, че вижда бъдещето си единствено с нея. Колио бил готов да мине незабавно пред олтара, но
 
да спаси връзката
си с българката
 
За изненада майката и бащата на Лалова не харесвали бъдещия си зет. С отрицателно мнение за него били и част от приятелите на Ивет в София. Може би те са надали ухо на слуховете, които винаги са витаели около италианеца през цялата му кариера. Според тях, Симоне Колио е посредствен състезател, с ограничени възможности, но човек, който умеел да омайва талантливи и красиви колежки. Все момичета с възможности и слава, покрай които той си живеел царски. Явно случаят с Ивет натрапчиво прилича на предходните му любови, а ако останат заедно и се стигне наистина до брак, то той ще си е чиста сметка и за двамата. За него, защото

Лалова има пред себе си още няколко силни години на пистата, а това означава и солидни приходи. 33-годишният атлет е пред прекратяване на активна дейност, а олимпийските игри в Лондон почти сигурно са последната му изява на голямата сцена. Там Колио няма да бяга индивидуално в спринта, а ще участва единствено в щафетата заради посредствени до момента резултати.

За нашето момиче италианският паспорт ще й гарантира удобство , което в крайна сметка тя заслужава и което я устройва, без значение дали ще е с цената на сериозен компромис.
Най-тъжен от отсъствието й от България е бившият й треньор Константин Миланов, с когото Ивет изгря на голямата сцена. Той не можел да намери обяснение защо тя го е изоставила, без да му каже, и е избрала да се готви при италиански специалисти, а не да го вземе със себе си на Апенините. Миланов тъжал и че Ивет го забравила, спряла да му се обажда и не се сещала да му честити дори празниците. „Тя ще се върне. Временно е“, все това повтарял Коцето пред свои познати, но според тях бил изпаднал в тежка депресия и предпочитал да се усамотява в скромната си боксониера на таванския етаж в „Редута“,
 
вместо да
се показва по
стадионите
 
Миланов едва свързвал двата края, а парно не бил плащал с години. Ивет не счела за необходимо да му съобщи, че с преместването си в Италия слага край на съвместната им работа и дори се стиснала да му даде поне някакво обезщетение, че го оставя на улицата, напускайки го.
САШКА СНЕЖАНОВА/ШОУ