Заместник-министърът на младежта и спорт Стоян Андонов и най-добрата ни спринтьорка Ивет Лалова откриха второто издание на лекоатлетическия турнир „Открий шампиона в теб“. Състезанието се организира от „Ивет Лалова Спринт Академи“ по програма „Децата и спортният клуб“ на Министерството на младежта и спорта (ММС).

В надпреварата участваха 330 деца на възраст от 6 до 13 години. Те премериха сили на 60 метра, скок дължина и щафетно бягане 4 по 50 метра.

„За мен е удоволствие да съм сред толкова много млади състезатели за втора поредна година. Във вас виждам бъдещите шампиони на големи турнири по лека атлетика. Пожелавам ви успех в днешните стартове. Следвайте примера на Ивет“, каза зам.-министър Андонов и поздрави Лалова за всичко, което прави за българския спорт и леката атлетика.

Най-бързата българка благодари на ММС за оказаната подкрепа в организирането на турнира. "Пожелавам на всички участници здраве и да продължавате да обичате спорта. Ще се състезавам на Световното в Доха, мислейки си за вас“, каза още Лалова.