Давид Малембана, който през лятото разтрогна договора си с Локомотив Пд, работи като куриер за DHL в Германия, пише „Мач Телеграф“. Защитникът иска да се върне на „Лаута“, но към момента собственикът Христо Крушарски не е готов да го вземе отново.

Мотивът е, че в клуба през лятото са били привлечени достатъчно защитници, а и е разочарован от решението на Малембана да си тръгне, въпреки че имаше договор за още един сезон.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

"И Скрита сила от Мъдрево търси защитници, може да им се обади“, коментира по темата Христо Крушарски, който отказа да подпише за втори път и с Кристиян Илич. Причината с хърватина бе, че той настояваше да парафира само до края на шампионата.

През юни и спортният директор Георги Иванов е бил на мнение, че не трябва да се правят спънки на футболистите, които искат да напуснат и че на тяхно място могат да се вземат по-добри. Това обаче не се оказа съвсем така и „черно-белите“ страдат сериозно заради несигурността в дефанзивен план.

Парадоксалното е, че въпреки че е без отбор и след само три тренировки Малембана започна като титуляр и игра 74 минути за националния отбор на Мозамбик в световната квалификация с Камерун, която се игра на 11 октомври. Неговият тим загуби с 0:1.