Чешката хокейна звезда Томаш Плеканец и приятелката му – бившата тенисистка Луцие Шафаржова, едва не се удавиха по време на романтично пътешествие през уикенда.

Двамата се пуснали с кану по течението на река Вълтава. Романтиката обаче едва не се превърна в трагедия, след като Плеканец и Шафаржова не успели да се справят със силното течение.

Лодката им се обърнала във водата, двамата се оказали затиснати и едва не се удавили. Животът им е бил спасен от бързата реакция на други кануисти, които също са се спускали по течението на реката.

„Два телефона, един часовник и едни очила по-малко, една загубена обувка и целите сме мокри. Горкото ни куче Роки едва не беше отнесено от бързите води. Добре че имахме много спасители“, заяви Шафаржова, която прие с голяма усмивка случилото се.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

36-годишният Плеканец е известен с изявите си в НХЛ, където играеше за Монреал Канейдиънс и Торонто Мейпъл Лийфс. От миналия сезон той се върна в родината си и носи екипа на Кладно, където е съотборник на Яромир Ягър. С националния отбор има един сребърен и два бронзови медали от световни първенства.

Луцие Шафаржова прекрати кариерата си след Аустрелиън Оупън в началото на годината. Тя е бивша №5 в световната ранглиста. На двойки има пет титли от Големия шлем и бронзов олимпийски медал от Рио 2016.