В живота стават чудеса. В това се убеди 41 годишният мексикански чистач Абел Родригес, който в момента е част от треньорския щаб на Реал (Мадрид). А само до преди месец той миеше пода на метростанциите в слънчевия Лос Анджелис.

Родригес е голям фен на Реал (Мадрид), а мечтата му е да гледа на живо любимците си срещу Барселона. През февруари, той без да се замисли събира последните си пари и купува двупосочен билет за Мадрид. Няма пари за храна, за спане, няма билет за мача, но се впуска в лудата авантюра.

С пристигането си в Мадрид установява, че няма как да се сдобие с билет за Ел Класико. Тогава решава да посети клубната база и поне да зърне любимците си на тренировка. Това ще е втория път в живота му в който ще се доближи до звездите на Реал. Преди година и половина, по време на американското турне на мадридчани той се е включил като доброволец в помощния персонал обслужващ тима.

Охраната на клубната база обаче го спира на входа. Отчаян Родригес пресича улицата и сяда на заснежения тротоар. Няма дом, пари, не може да стигне до любимците си. И в този момент чудото се случва.

Лъскав автомобил излиза от клубната база. Зад волана е помощник-треньорът на Реал Руи Фариа, а до него е самият Жозе Моуриньо. Колата изведнъж спира.

”Беше чудо, че го забелязах. Зърнах го за кратко и казах на Фариа: Това не е ли човекът, който ни помагаше в Калифорния. Спряхме колата и отидох да поговоря с него”, разказва Моуриньо пред “Спортс Илюстрейтид.

“Питах го: Амиго, какво правиш тук?”, попита Моуриньо.

Родригес обяснил, че иска да сбъдне мечтата си и да види Реал.

Тогава Жозе му предложил да го закара до хотела му.

Тогава мексиканският чистач от Лос Анджелис обяснил, че има само двупосочен билет, не може да намери входен талон за Ел Класико и няма резервиран хотел.

Постъпката на Родригес трогнала Жозе и той веднага взел мерки. Запазил стая за човека в същия хотел в който Реал е събран на Лагер и му осигурил ВИП пропуск за мача. Чудото обаче не спряло до тук.

По време на вечерята преди Ел Класико Моуриньо отправил на Родригес предложение, на което не може да устои.

“Казах му: Няма начин да се върнеш в САЩ. Идваш с нас в Манчестър за мача с Юнайтед от Шампионската лига! Ти вече си новият отговорник по екипите в Реал. Ще ни помагаш и ще изживееш още една мечта – да видиш атмосферата на Шампионска лига отвътре”,

Родригес веднага се качил в хотелската стая, взел си паспорта и го предал на хората в клуба да уредят документите, за да може да поеме новата си работа. А след това се разплакал от радост на масата с официалните лица на Реал.

Няколко дни по-късно 41-годишният мексиканец бе част от щаба на Реал и раздаваше екипите на играчите преди мача с Манчестър Юнайтед. Нещо повече, той дори се превърна в талисман за тима, а както е известно, Кралския клуб спечели с 2:1 и продължи напред в Шампионската лига.

След мача Родригес едва сдържал сълзите си от радост пред съблекалнята на Реал, когато при него отишъл мениджърът на Юнайтед сър Алекс Фъргюсън и го помолил да повика Жозе, за да се разберат за традиционната приятелска вечеря на чаша вино.

“Цялото ми приключение беше изключително лудо. Предприех го, след като съпругата ми ме окуражи и каза, че трябва да сбъдна мечтата си”, обясни Родригес след завръщането си в САЩ.