Веселин РУСИНОВ, БЛИЦ СПОРТ

Националната хокейна лига е едно от топ първенствата на Северна Америка. Хокеистите сключват многомилионни договори, получават огромни заплати и се радват на приходи от рекламни договори. Наличието на дълбок джоб означава, че звездите на НХЛ могат да харчат парите си за лъскави костюми, луксозни имоти и автомобили с много конски сили под капаците.

Някои залагат на бързи коли, с характеристика на спортни болиди. Други пък шофират традиционните за САЩ пикапи. Трети избират джипове. Има и хокеисти, за които притежанието на супермодерен автомобил не е някаква мания и те сядат зад волана на стари коли, които карат още от първите години на кариерата си.

КЕРИ ПРАЙС (Монреал Канейдиънс) – тунингован Ford F-150
Вратарят на Монреал вероятно не кара най-скъпия автомобил в тази листа, но пикапът напълно устройва Прайс. Още повече, че товарното возило е перфектно за хобито на 31-годишния страж – лов и риболов. Все пак в товарния отсек на пикапа може да се натовари лодка или дори цял отстрелян елен.

СТИВЪН СТАМКОС (Тампа Бей Лайтнинг) - хибрид Fisker Karma
Въпреки че Фискър спря производството на автомобили, капитанът на Тампа Бей продължава да шофира своя хибрид. Все пак моделът привлича погледите с красивия си външен вид, а освен това е едно от най-екологичните решения на автомобилния пазар. Стамкос има достатъчно пари, за да си купи съвременен модел на електроавтомобил, но въпреки това продължава да шофира старата си кола.

АЛЕКСАНДЪР ОВЕЧКИН (Вашингтон Кепитълс) - Mercedes-Benz SL65 AMG
Руснакът е една от най-големите звезди на НХЛ, но въпреки това държи на десетгодишния си автомобил. Специално тунингованият модел на Мерцедес е произведен през 2009 година. Овечкин има още няколко автомобила от същия германски производител, но именно със синия спорен модел може да бъди видян често по улиците на американската столица.

ТАЙЛЪР СЕГИН (Далас Старс) - Mercedes-Benz G-Class AMG
Класическият джип на Мерцедес винаги се забелязва по улиците, независимо в коя точка на света. Капитанът на Далас до такава степен държи на това возило, че го взе със себе си дори когато направи трансфер от Бостън в Тексас през 2013 г. В колекцията си той има и Maserati Granturismo S и Jeep Wrangler.

ХЕНРИК ЛУНДКВИСТ (Ню Йорк Рейнджърс) - Lamborghini Gallardo
Ню Йорк като град разполага с осем отбора в елитните спортни първенства на САЩ. Това предполага, че може да бъдат видени много спортисти зад волана на Ламборгини. Автомобилът на шведския вратар на „рейнджърите“ обаче е забележим отдалеч. Матовият сив цвят е допълнен от оригинален детайл, с който други не могат да се похвалят. Надписът Lamborghini върху задницата на автомобила е заменен с Lundqvist с абсолютно същия оригинален шрифт на италианския производител. В колекцията на Лундквист има и Bentley Continental GTC Supersports.

ПИ КЕЙ СУБАН (Нешвил Предатърс) - Bugatti Veyron
Защитникът дари 10 милиона долара на болница в Монреал, след като беше трансфериран от Канейдиънс в Нешвил. Тогава той се появи на благотворителното събитие с джип Ford Explorer. Най-яката кола в гаража на Пи Кей Субан, а вероятно и тази листа е луксозния Bugatti Veyron в черно и вишнево. Цената на такъв автомобил е 2,25 милиона долара.

РАЯН ГЕЦЛАФ (Анахайм Дъкс) - Mercedes-Benz S63
Червената бегачка е само един от автомобилите в гаража на капитана на „патоците“. Преди това Гецлаф имаше Lamborghini Gallardo, но го продаде на благотворителен търг за 90 000 долара. Хокеистът има и Mercedes-Benz S63, но го ползва само за случаите, когато трябва да се придвижва цялото семейство.

ЕВГЕНИ МАЛКИН (Питсбърг Пингуинс) - Porsche Cayenne
Руснакът явно е запален почитател на германския производител. Най-често може да бъде видян зад волана на високопроходимия модел на Порше. Нападателят на „пингвините“ обаче има в колекцията си и Porsche 911 Turbo. Малкин често е споменавал, че след края на кариерата си може да се отдаде на създаване на колекция от стари автомобили.

КОРИ ШНАЙДЕР (Ню Джърси Девилс) – Audi A7 3.0 Quattro
Вратарят на „дяволите“ отдавна е фен на германската марка. Сменил е няколко автомобила от същия производител, но това си остава предпочиталия му избор. Шнайдер признава, че е доволен от предлаганите от Аути лукс, възможности на колите и икономичност. Според запознати има и джип Toyota 4Runner.

СИДНИ КРОСБИ (Питсбърг Пингуинс) - Range Rover Sport
Най-голямата звезда на НХЛ шофира вероятно една от най-скромните коли в Лигата. Джипът на Кросби е един от малкото автомобили на играчи от НХЛ, в които е карана Купа Стенли.