Голмайсторът на "А" група Мартин Камбуров поля спечеленото отличие в една от най-оборотните чалготеки в Пловдив, черпейки част от вече бившите си съотборници и приятели. Звездата на Локо (Пд) завърши сезона отново като водещ реализатор - с 20 попадения. Този път Камбуров подели голмайсторския приз с Джордан от Литекс. Колумбийският нападател на "оранжевите" също вкара 20 гола този сезон. Камбуров трябва да бъде благодарен на вратаря на "Левски" Пламен Илиев, който спаси дузпа на Джордан при победата на "сините" с 1:0 в Ловеч и не позволи на играча на "оранжевите" сам да спечели наградата.

БЛИЦ разбра, че нападателят на Локо (Пд) вече се е обадил на Илиев, за да му благодари, че го е направил голмайстор. Камбуров обещал да почерпи обилно и вратаря на "Левски".

За Камбуров това е четвърти голмайсторски приз след тези през сезоните 2003/04 (25 гола/Локо Пловдив), 2004/05 (27 гола/Локо Пловдив) и 2008/09 (16 гола, за един полусезон с екипа на Локо София). Нападателят се изравни по голмайсторски призове с легендата Наско Сираков, който също има 4 отличия. Единствено Петър Жеков е ставал 6 пъти голмайстор на България.