Един от най-известните спортни журналисти у нас Камен Алипиев-Кедъра даде интервю за „На кафе” по Нова телевизия. Той направи разкритие за прякора си, разказвайки как се е родил той. Алипиев каза и как се справя без шофьорска книжка.

"40 години минаха, откакто нося този прякор. Много си го харесвам, това е библейско дърво. Как се роди прякорът ми Кедъра? Това е дълга история, която е свързана с опитите ми да играя баскетбол преди години. Явно съм приличал на дърво, защото всички предложения за прякор бяха свързани с екзотични дървета в учебника по география за шести клас", обясни Кедъра.

"Какво е мъж без шофьорска книжка? Ами кедър. Не съм само аз, много хора нямат шофьорска книжка. Липсва ми, ако трябва да изляза от София. В София не ми липсва, защото се чувствам свободно, не лягам под колата, не търся паркомясто, не се мъча за сини и зелени зони, не купувам винетки. Е, правя го от време на време за дъщеря ми, която е шофьорът вкъщи. Просто моето семейство нямаше шофьорски книжки, нямахме кола. Как е градският транспорт? Аз ходя пеша. Но градският транспорт става все по-добър. Дори може да си зарежеш телефона, тъй като има юесби портове", коментира още Камен Алипиев.