Френската легенда на световния футбол Ерик Кантона направи своите пожелания за новата 2017 година и обяви Златан Ибрахимович за свой наследник в поредното издание на своята хумористична рубрика "The Commissioner of Football" по Eurosport.

Крал Ерик призова също така някой да спаси Хосеп Гуардиола, който заговори за оттегляне от треньорската професия след само 5 месеца начело на Манчестър Сити.

„За 2017 година си пожелавам някой да спаси Пеп Гуардиола там в Манчестър Сити. Пет месеца на служба и той говори вече за оттегляне! Пет месеца…какво ти направиха? Пеп бъди силен. Исус ще дойде и ще те спаси! Директно от Корковадо! Или ти би трябвало да пробваш малко и със секс след полунощ”, подигра се Кантона на Пеп Гуардиола за изказванията му, че мисли за край на кариерата си, както и за методите му да забранява на футболистите секс с половинките им след полунощ.

„Пожелавам си Лайпциг да се превърне в приказна история и да спечели титлата. Нищо срещу Байерн, но Бундеслигата е като един филм, в който растеш и всяка година е едно и също. 2017 година след дълго господство е време титлата да се предаде”, надява се французинът на шампионска титла за сензацията в Бундеслигата РБ Лайпциг.

Ето и някои от другите изказвания и пожелания на Кантона:
„Златан е моят естествен наследник и той ще изпълни моето завещание”.

„Пожелавам си Джани Инфантино отново да разбърква топките на жребиите на УЕФА и така да спре да рита нашите топки”.

„През 2017 година препоръчвам на Лестър да клонира Н’Голо Канте. Това е техният последен шанс. Раниери бил обикалял по улиците в новогодишната нощ напълно объркан и си пял като Андреа Бочели: Канте, къде си ти? Върни се при мен!”

„Вижте Жиру на Новата година. Той ритна като магаре и вкара с удар като скорпион. И не ми разказвайте, че не е бил пиян! Ако не беше, никога нямаше да вкара. Никога!”