Германският баскетболен национал Хайко Шаварцик е попаднал пиян в изтрезвително отделение в нощта на събота срещу неделя, съобщават френските медии.

31-годишният баскетболист е капитан на Бундестима, с чийто екип има 113 мача. Той играе от началото на сезона за френския шампион Лимож, а след поражението от Антиб със 71:83 се е напил и е се озовал в чуждо жилище на дивана. Живущите там повикали полиция, а органите на реда го завели в отделението за отрезвяване.

„Това, което направих, наистина не е добре. След завръщането от Антиб бях засегнат от резултата на отбора. Направих голяма грешка. Поемам пълната отговорност за моето поведение. Извинявам се на съотборниците, треньорите, отбора и всички фенове”, поднесе своите извинения Шаварцик на официалния си сайт.

„Приемам всички санкции, които клубът ще ми наложи. Като играч на Ломож трябва да бъда пример за младите хора. Не бях такъв и се извинявам”, допълва бившият баскетболист на Байерн.

„Поведението на Хайко е неприемливо с оглед на актуалната ситуация на клуба. Бихме толерирали грешка на играч, който дава всичко за отбора на площадката и извън нея, но и за втори път”, сподели босът на клуба Фредерик Форте.

Шампионът Лимож е на 13-о място във временното класиране на френското първенство този сезон.