Вратарят на Испания и Реал (Мадрид) Икер Касияс е избран за най-привлекателния футболист в Испания, съобщават местните медии.
Сан Икер спечели анкета между феновете в конкуренцията на десетки свои колеги от Примера дивисион. За стража гласуваха 57% от участниците в гласуването, изпреварвайки Жерар Пике от Барселона и съотборника си Шаби Алонсо.

Икер Касияс, който през тази година загуби титулярното си място на вратата на Реал, ще бъде включен в испанския национален отбор за турнира за Купата на Конфедерациите през следващия месец в Бразилия. "Бъдещето ми е свързано с Реал, защото имам договор, защото съм тук от 9-годишна възраст и защото това е клубът на живота ми", заяви Касияс.

31-годишният страж има контракт с "белите" до лятото 2017 година и е твърде вероятно да си върне титулярното място още следващия сезон след дългоочакваното напускане на Жозе Моуриньо. Противно на прогнозите фаворитът Кристиано Роналдо бе изпреварен даже и от своя колега в Реал Серхио Рамос. За защитника дадоха вота си 31% от феновете, а за португалеца - 27%. В надпреварата между клубовете Реал (Мадрид) бе посочен като най-секси отбор с 28 %, а вечният враг Барселона остана с 26%.