Капитанът на италианския хегемон във волейбола Тренто Матей Казийски беше гост в предаването "Тази неделя" по "бТВ". Бившият национал отговори основно на лични въпроси, но не отсъстваха и такива за скандалите около представителния отбор и ръководството на родната федерация.

"Естествено, че ми беше неприятно, че не бях в Лондон. Вложих много усилия в класирането на тима. Не ми беше никак лесно да се откажа от отбора. Но от друга страна показах, че съм човек, който държи на думата си. Разбира се, много се радвах за момчетата. Представиха се толкова добре в Лондон. Не спирах да им стискам палци", коментира Казийски.

"Свободното ми време преминава в рутинни ежедневни неща като оправяне на къщата, подготовка на екипировката за следващата седмица, пазаруване. По-голямата част се върши от мен. Щастлив съм, че модерното общество е измислило помощници. Така на всеки две седмици получавам помощ."

"Да, обичам да ям кебапчета и кюфтета. Но в Италия няма кой да ги прави така, както в България. Основна причина за това е месото, където тук се приготвя по различен начин и не се получава същият вкус", добави Матей.

"В момента нямам приятелка, сега съм сингъл. Надявам се в скоро време това да се промени. Понякога се чувствам самотен, но съм свикнал. Все пак човек има нужда и от такъв период. Ценя времето, когато мога да съм сам със себе си.

Обичам да играя видео игри, но не и постоянно. Най-често това се случва при пътувания. Не винаги е възможно да заспиш, когато имаш кратка почивка и трябва да легнеш за няколко часа. Така идва времето за някоя интересна игра."

"Познавам хора, кръстени на мен. В Италия има едно българско семейство, което кръсти второто си дете на мен", коментира Казийски пред микрофона на Петя Дикова.