Голяма е вероятността Иван Коконов да скъса с ергенлъка като футболист на Черно море. За "Народно дело" той призна, че гласят сватба със своята приятелка за началото на следващата година, а договорът му на "Тича" изтича на 30 юни 2015 г. и ако зависи от него, ще си го изпълни.

"Дълго време сме заедно с моята любима и взехме решение да се оженим в началото на 2015-а. Всъщност бракът ще е формалност, защото най-важно е това, което изпитваме един към друг", заяви Иван. Той уточни, че няма оферти от други отбори и желанието му е да си изпълни контракта с "моряците", който е другото лято.

"Последният сезон бе най-силен за мен в елита. За Черно море също бе сполучлив. Радвам се, че играх по-често и се надявам да съм още по-полезен на отбора през другото първенство. Като гледам другите отбори в България, мисля, че Черно море е сред най-добрите места за развитие на един млад футболист", допълни Иван, който през август ще навърши 23 години.

Любопитно е, че в "А" група щурмовакът дебютира едва на 17 години със Сливен, а по-късно е играл при майсторите и за Ботев (Враца) и Славия, преди да дойде край морето. Коконов призна още, че за него няма значение на какъв пост ще го използва новият треньор на Черно море: "През изминалото първенство основно бях ляв външен халф, но съм се справял също като десен външен, както и като централен нападател и зад него."

В заключение Коконов разкри защо не бърза да се обвързва с мениджър. "Това не е на дневен ред за мен. У нас повечето агенти не защитават интересите на футболистите. Втори пък нямат ценз, а трети - авторитет и контакти на най-високо ниво. Получа ли изгодно предложение след време, зная с кого да се консултирам, за да взема правилното решение", завърши Иван.