Хандбалистката от националния отбор на Норвегия Тора Берг стана причина за развалянето на планирана сватба в кралското семейство на Швеция. Заради 21-годишната Берг, която в момента е студентка в английския град Борнемут и в скоро време ще получи магистърска степен по фотография, пропадна женитбата на принцеса Мадлен с юриста Йонас Бергстрьом.

В интервю за норвежки вестник хандбалистката призна, че е имала бурен роман с 31-годишния Бергстрьом в шведски зимен курорт през февруари миналата година. За откровенията си тя получила премия от 1380 британски паунда. По време на връзката им юристът скрил самоличността си, но тя разбрала истината, след като му позвънила и се натъкнала на съобщението му на телефонния секретар.

След публикуването на информацията шведският крал Карл Густав ХVІ и кралица Силвия обявиха отмяната на сватбата на 27-годишната им малка дъщеря Мадлен с Йонас Бергстрьом. Датата на женитбата така и не бе оповестена официално от медийната комисия към кралския двор на Швеция./БЛИЦ