Мениджърът на Тотнъм Хари Реднап нападна остро половинките на играчите, известни като “Футболни съпруги”. Той е бесен от поведението на своите състезатели и им забрани да излизат дори след мачове. 

”Те са просто крави. Не ги харесвам. Не смятам, че е задължително футболистите да имат красиви жени. В тази игра има върхове и падения и ти трябва силен човек, който да те подкрепя”, заяви 62-годишният треньор.

Реднап обаче казва, че все обича съпругата си Сандра: “Спечелих от лотарията с нея. Не обичам да съм далеч от дома и да се разделяме. Единственото, което не харесвам в нея, е че не гледа футбол. Никога не идва на мачовете. Разбира се, гледаше Джейми докато играеше, но само защото ни е син”.

Синът на Хари - Джейми, бившият играч на Ливърпул и националния отбор, също смята, че съпругите влияят на кариерата на играчите. 35-годишният коментатор е женен за бившия модел Луис. “Също като татко съм щастлив в брака. Луис е като майка ми, не се интересува изобщо от футбол. Когато играех,  тя не се бъркаше, а сега жените на футболистите излизат на преден план”, казва Джейми.

За баща си споделя: “Жал ми е за хората, които не се разбират с родителите си. Щастливец съм, че имам такова семейство. Мама е ангел, щом търпи баща ми, заслужава медал. Той никога не й е подарил дори картичка за Свети Валентин. Същият съм като него. Ако сега го направя, Луис ще помисли, че й изневерявам”.

Селекционерът на Англия Фабио Капело изгони половинките на избраниците си и им забрани да се приближават до отбора преди мач, след като ги обвини за провала на Световното през 2006 година./БЛИЦ