Дясното крило на Питсбърг Пингуинс Фил Кесъл е получил 53 гласа на президентските избори на САЩ в два от окръзите на щата Пенсилвания. Това стана ясно след обнародването на резултатите от вота в Уестморленд и Алегейни.

Четирима от избирателите са допуснали грешки при изписването на Фил Кесъл и той всъщност има 49 действителни гласа. Присъствието на 29-годишния хокеист в резултатите от президентските избори е възможно, тъй като на избирателите е позволено да дописват свои кандидати в листите.

Кесъл е на трето място сред персонажите, които нямат нищо общо с политиката. Той изостава само от Иисус Христос (91 гласа) и Мики Маус (58). Господ е с 27 вота, рокпевецът Алис Купър и Папа Франциск имат по осем гласа.

Първо място сред политиците при гласуването в окръзите Уестморленд и Алегейни заема кандидатът на Демократическата партия Бърни Сандърс (1622 гласа). Доналд Тръмп, който спечели изборите, дори не е в първата десетка при политиците, където десета позиция заема Мит Ромни с 97 гласа. Това означава, че съществува вероятност Фил Кесъл да е получил повече гласове от Тръмп.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В НХЛ