Първото издание на турнира по мини футбол "Купа на хотелиерите" ще се проведе на 13 май. Тегленето на жребия беше днес в хотел "Маринела" - организатор на събитието. Домакин на турнира ще бъде стадион "Академик".

Отборите бяха разпределени в четири групи по три тима. Само третият от всяка група отпада от надпреварата, а първите два продължават във фазата на елиминациите. Мачовете ще бъдат от две полувремена по 15 минути. На терена за всеки отбор излизат вратар и петима полеви играчи. В съставите на всеки хотел могат да бъдат включени 15 негови служители, които ще имат възможност да демонстрират футболните си умения. 

"Желаем успех на всички участници в турнира, който се надяваме да се превърне в традиция. В първото издание се включат 12 хотела, след месеци ще организираме и второ издание", сподели Пламен Хутов - генерален мениджър на хотел "Маринела".

"Най-важното е да се получи празник и да се откъснем малко от ежедневието, разпускайки с футбол. Имаме шанс да се почувстваме поне малко като футболистите, които гледаме по телевизията. Призовавам за феърплей. Нека преди всичко се забавляваме и да си помагаме", добави Хутов, който съобщи, че БФС подкрепя "Купа на хотелиерите".

Жребият се тегли в присъствието на Бойко Манев - един от топ мениджърите в хотелиерството, Деян Дянков - заместник-генерален мениджър на хотел "Маринела", както и представители на 12-те хотела, които ще имат свои отбори в турнира.