Когато Лионел Меси счупи ръка по време на мача със Севиля през миналия сезон, той отиде директно в Сиджес. Аржентинецът се настани в „MiM Sitges“ - бутиков хотел, който е негова собственост.

Звездата на Барселона, който има хотели в Ибиса и Майорка, управлява малката си верига с помощта на компанията „Majestic Hotel Group“.

Британският таблоид в. „Сън“ се настани в хотела на Меси в Сиджес и предостави на своите читатели информация за предлаганите услуги, както и част от цените.

ХОТЕЛЪТ

През 2017 г. Лионел Меси похарчи 26 милиона паунда, за да купи хотела, който е само на 30 метра от морето. Футболистът знаеше, че инвестицията си заслужава. Все пак каталунският курорт винаги е пълен с туристи и неслучайно е наричан Испанския Сен Тропе.

Четиризвездният хотел на Меси има 77 стаи, пет мини апартамента и един президентски апартамент. За стандартна стая по време на натоварения стадион всеки желаещ трябва да плати 105 паунда за нощувка.

„MiM Sitges“ се отличава от конкурентите си в града със своя бар на покрива, който не само предлага коктейли в прилежащия басейн, но и панорамна гледка към града и Средиземно море. В лобито посетителите може да се насладят на „Златната топка“ на Меси за 2013 г.

За тези, които искат пълен релакс, хотелът предлага едни от най-добрите спа процедури. Освен традиционните процедури и масажи, клиентите може да се насладят на хидротерапия (25 паунда на човек), която включва сауна, турска баня, сензорни душове, басейн за разпускане, ледена вана и басейн със солена вода.

Има специални процедури за двойки, които струват по 55 паунда на човек и включват частно джакузи и иновативна кислородна кабина, за която се твърди, че подмладява кожата.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Както може да се очаква, фитнесзалата е първокласна и дава възможност за наемането на персонален треньор. Освен това хотелът на Меси предлага групови занимания по йога на покрива, както и индивидуални такива с личен наставник на брега на морето.

ЕКОЛОГИЧНОСТ

„MiM Sitges“ е построен с цел опазване на околната среда. 80% от използваните строителни са били преди това рециклирани или пък самите те са рециклируеми.

Освен това хотелът има огромни резервоари, които събират водата от душовете, а след филтрирането и пречистването се използва в тоалетните и за поливане.

От енергийна гледна точка също се използват възможностите за опазването на екологията. Разположени са ЛЕД светлини, а соларните панели на терасата подгряват водата за всички душове в хотела и за спа процедурите. На терасата има вятърни уловители, които генерират достатъчно енергия, за да осветяват общите части в хотела.

Заради грижите за опазване на околната среда, „MiM Sitges“ получи платинен сертификат на Американския съвет за зелено строителство.

ХРАНИ И НАПИТКИ

Хотелът на Меси може за задоволи кулинарните нужди на всеки. На закуска се предлага всичко възможно – от пържени или варени яйца, през пържена наденица, колбаси, сирена, свежи плодове и кисело мляко до голямо разнообразие от сладкиши.

За вечеря посетителите може да излязат на терасата на покрива и да се насладят на богатото меню на Скай бара, от което може да се поръча храна на прилични цени между 9 и 31 паунда.

Заради близостта си до морето, „MiM Sitges“ съвсем естествено предлага голяма разнообразие от морска храна. Най-типичното ястие обаче е „Xato“. Това е листна салата с черни маслини, патладжан и няколко вида риба – треска, тон и аншоа, а всичко това е залято с със сос от наситнени люти чушки, печени бадеми, чесън, зехтин, сол и оцет.

Предлагат се различни типични за каталунската кухня морски ястия. Сред тях са задушена сепия с картофи и чеснов сос, bull de tonyina (риба тон с охлюви), fideuada (подобно на паеля ястие, което се приготвя с нудъли и морски дарове), както и пълнени чушки с треска.

За да преглътнете ястията се предлага чудесно вино от сорта „Малвазия“, което може да се ползва и заедно с десерта. При желание може да се посети и музея „Каса Бакарди“, който е посветен на Факундо Бакарди Масо, основателят на популярната марка алкохолни напитки, роден в Сиджес. Музеят освен с експозициите си е и известен и с предлаганите коктейли.

ЗАЩО СИДЖЕС Е ПРИСЪРЦЕ НА МЕСИ

Меси и Антонела Рокуцо се познават от деца, тъй като семействата им са близки. Двамата са двойка от 2009 г., но за връзката им се разбра години по-късно. Това стана, след като по медиите се появиха снимки Меси и Антонела от улиците на Сиджес, където те вървят хванати за ръце и се гледат право в очите.

След това двамата решиха да си купят жилище в курорта, който е само на 40 км от Барселона. Това прерасна в придобиването на хотел. Екипът на в. „Сън“ изразява задоволството си от четиридневния престой и разкрива съжалението си, че е трябвало да хваща самолета за Англия.
Джон БУУН, в. „Сън“
Превод на Веселин Русинов, БЛИЦ СПОРТ

Антонела Рокуцо, снимата до хотел „MiM Sitges“