Христо Стоичков е осиновил момче от перуанско семейство през 2001 г. Това става ясно от интервю, дадено от носителя на “Златната топка” за 1994 г. за перуанската телевизия RPP в ЮАР, цитирано от “24 часа”. Както е известно, Камата е на световното първенство в ролята на коментатор за мексиканската телевизия “Телевиса Депортес Нетуърк”.
 
Пред южноамериканската медия Стоичков потвърждава, че преди 9 години е осиновил перуанско момче от бедно семейство. Връзката е била осъществена чрез испанска агенция, услугите на която ползвали и други ексфутболисти на Барселона. Бившият български национал признава, че не помни мястото, от което е хлапето, но подържа постоянна връзка със семейството чрез испанската агенция.
 
В интервюто Стоичков заявява, че парите, които отделя за перуанчето нямат значение. Според него е по-важно момчето да усети любовта и да му се даде възможност да пътува по света, да излезе от своята страна. Перуанските журналисти подарили на българина малка ръчно изработена дървена бутилка, пълна с традиционна местна високоалкохолна напитка./БЛИЦ