Христо Стоичков е помогнал изключително много на тъщата си Пепа, спасявайки я от инвалидна количка, научи БЛИЦ. Майката на неговата съпруга Марияна имала почти неизлечим проблем с тазобедрената става. След светкавичната намеса на Камата обаче Пепа Митова пристигнала в Барселона. Нейният зет я настанил в една от най-добрите клиники не само в Каталуния, но и в цяла Испания. Там един от най-доказаните хирурзи в страната извършил тежката операция, благодарение на която тъщата на Стоичков се разминала с инвалидността. Интервенцията продължила няколко часа, а лекарят поставил изкуствена тазобедрена става на г-жа Митова.
 
“Да е жив и здрав моят зет. Ако не беше той, вероятно щях да седна в инвалидната количка”, не криела радостта си Пепа Митова.
 
“Ицо пое абсолютно всички разходи по пътуването, престоя в клиниката и самата операция. Даде много пари, но за него не е никакъв проблем. Той винаги е помагал на близките си, макар че доста хора го плюят и го обвиняват за глупости”, заявиха пред БЛИЦ от обкръжението на Христо Стоичков.