ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК! 

Легендата на българския и световен футбол Христо Стоичков направи специален подарък на американската икона на леката атлетика Карл Люис преди двамата да запалят пламъка на мира в „Градината на света“ в Пазарджик.

„За Краля на Олимпиадата от футболната „Златна топка“, написа Камата като посвещение на екземпляра на собствената си автобиография „Историята“, която подари на деветкратния олимпийски шампион.

Стоичков подари на Карл Люис също копие от своята „Златна топка“. Американецът печели два от олимпийските си златни медали на игрите в Барселона през 1992 г., когато Христо Стоичков е звезда на каталунците, с които само два месеца по-рано е триумфирал с КЕШ.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Община Пазарджик в лицето на кмета Тодор Попов дари Люис с впечатляващо произведение – картина с олимпийските кръгове, изработена от 61 позлатени рози. Броят им символизира годината на раждане на легендата – 1961 г.

В края на деня Стоичков и Люис запалиха вечния пламък на мира в Градината на света. Двамата са негови факлоносци за Европа и Америка. През ноември Стоичков занесе факела във Ватикана при папа Франциск, който бе патрон на Мача на мира, в който игра и Камата.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!