Селекционерът на „А“ националния отбор на България Петър Хубчев бе специален гост на церемония по поставянето на нова камбана в "Международния парк на децата от света" в София. Камбаната, която символизира единството между децата, мира и разбирателството между различните нации и религии бе дарена от водещи привърженици на швейцарския футболен клуб Базел и на нея е изобразена клубната емблема. Съорганизатор на тържеството бе Лицеят с изучаване на италиански език в Горна Баня.  

„Радвам се, че бях специален гост на церемония посветена на мира. Идеята на гостите от Швейцария е великолепна. Децата са бъдещето и най-важното е да живеят в мир и разбирателство, независимо от това, къде са родени, каква религия изповядват и какъв цвят на кожата носят“, заяви селекционерът на „А“ националния отбор.

В края на тържеството Хубчев подари фланелки на националния отбор със своя подпис на представителя на феновете на Базел Андре Фросард и на швейцарския посланик Денис Кнобел. Децата от музикалния хор на италианския Лицей получиха футболни топки и автографи от селекционера.

„Благодарим на Българския футболен съюз и на г-н Хубчев за вниманието и уважението, което демонстрира към нас. Правим това дарение, защото забелязахме, че камбаната на Швейцария липсва, а както знаете Базел е най-популярния отбор у нас. Мирът и разбирателството трябва да са приоритет за всички хора по света“, заяви представителят на феновете на Базел Андре Фросард.

„Поздравления за инициативата на привържениците на Базел и специални благодарности за подкрепата на Българския футболен съюз. Трогнати сме от вниманието. На Петър Хубчев и националния отбор желаем успех в предстоящите мачове“, каза посланикът на Конфедерация Швейцария Денис Кнобел.