Звездата на Лудогорец Кирил Десподов блесна с добро дело в родния си град Кресна. Дни след спечелването на поредната титла, той раздаде стипендии на талантливи деца от началното му училище.

Съобщението на Десподов в социалните мрежи:

Когато преди няколко месеца ме поканиха на гости в началното ми училище „Св. Паисий Хилендарски“ в родния Кресна, не очаквах, че срещата с децата там ще остави такова отражение в мен. Върнах се назад във времето и аз самият си спомних какво беше да си ученик тогава, да мечтаеш по детски, но не по-малко смело, да се бориш за целите си и да има кой да е до теб и да те подкрепя.
 
Реших, че сега е моментът да върна нещо обратно на училището. Затова основахме стипендия „Кирил Десподов“, с която ежегодно ще помагам на най-изявените деца по пътя към личния им връх. Днес раздадохме първите стипендии.

Възхитен съм от талантливите деца, които кандидатстваха и спечелиха и съм невероятно щастлив, че се запознахме и си поговорихме. Благодарен съм, че имам възможност да помогна на толкова умни и осъзнати малчугани. В това е смисълът на успеха – да намериш начин да предадеш нататък.