Боксьорът в тежката категория Виталий Кличко и кметът на Киев Леонид Черновецки влязоха в словесен спор по време на заседание на градския парламент на украинската столица, обяви агенция УНИАН.

Заместникът на кмета и секретар на градския парламент Олес Довгий обяви че всяка представена фракция ще има право на 3-4 въпроса към Черновецки, който направи отчет за работата си. Първи думата взе Кличко.
 
Излизайки на трибуната, боксьорът поиска от кмета да започне да управлява украинската столица реално, а не виртуално. Спортистът обяви, че е крайно време да бъде приета антикризисна програма за развитието на Киев през тази година и се позаинтересува, защо такъв план не е изготвен до момента.
 
“Вие сте гордост на Киев и Украйна. Ще се отнеса с уважение към вас, като депутат и като спортист”, започнал отговорът си Челновецки. По-нататък в изявлението си кметът заявил, че в качеството си на градски представител Кличко се е срещал с кмета само веднъж и то когато трябвало да получи 2 хектара земя под клуба му за бокс.
 
“Вашите въпроси не подхождат на национален герой. Те подхождат на човек, който работи за собствената си кауза, заявил градоначалникът на Киев. – Искате план? Това е лъжа. За вас не съществува и не е съществувала друга програма, освен тази за предстоящия ви боксов мач. Вие работите и живеете по боксовата си програма и нищо повече.”/БЛИЦ