Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Расов кон на Литекс смачка конкуренцията в едно от най-реномираните състезания в Европа. Четиригодишната кобила Темида с жокей Филип Минарик спечели по безапелационен начин Гран При на Мюнхен, изпреварвайки в дистанцията от 2400 метра съперниците си с две дължини преднина.

Състезанието е от “Група 1” и в него участваха  най-престижните конюшни, а победата на Темида бе широко отразена в немската преса. Представителката на Литекс се приема като сензация този сезон в конните надбягвания в Германия. От началото на годината тя има 1-во място за Гран При на Хамбург и 2-ро в Баден Баден.

Интересното е, че кобилата на Гриша Ганчев е дебютант в надпреварите от най-висок клас, но това не й пречи да ниже успех след успех.

"Да спечелиш в Мюнхен е все едно да станеш шампион в Бундеслигата. Изключително силно състезание, в което Литекс смая специалистите. Всички предричат отлично бъдеще, а и Темида все още не е разкрила пълния си потенциал. На финала нашият жокей дори пестеше силите й, тъй като преднината беше достатъчна да триумфира. Това е най-големият ни успех досега, но тепърва за нас ще се говори”, уверен е Милчо Минчев, мениджър на Litex Stables в Кьолн.

Вижте фурора на кобилата на Гриша Ганчев в Германия - ТУК