Един от най-успешните боксьори - Кубрат Пулев, и един от най-успешните треньори и доскорошен спортен министър - Свилен Нейков, седнаха на стола на богатството в последния епизод на "Стани богат".

Двамата играха в името на децата спортисти в неравностойно положение. Пред водещия Ники Кънчев те разказаха за шампионските титли и умението да създаваш шампиони, колко „бурни” са били първите срещи с половинките им в живота – Румяна Нейкова и Андреа, кои са най-критичните ситуации на ринга и във водата, как гледат на предстоящите битки и важността на волята и тренировките.

По пътя към големите суми, двамата си припомниха отборите европейски шампиони по футбол, а специален гост в студиото бе и самата Румяна Нейкова, която на финала също ще се включи в играта на “Стани богат”. Нейков и Пулев без проблеми преодоляха началните кръгове. На въпрос за 2000 лева: “Според израз, приписван на Селин Дион: Ако Господ можеше да пее, той щеше да пее като...”, двамата обаче се затрудниха. Между възможностите “Андреа Бочели, Елтън Джон, Енрике Иглесиас и Фреди Меркюри”, след дълго чудене те се спряха на италианеца и продължиха наред.

Тандемът доста се запъна на въпроса “Кой отбор не е ставал европейски шампион по футбол?”. Възможните отговори бяха: "Дания, Англия, Чехословакия и Италия". Кобрата настоя, че англичаните не може да не са печелили титлата. “Англия е страната на футбола. Не може да се са ставали първи”, обяви Кубрат.

Бившият министър обаче внесе нотка здрав разум и го разубеди да не гласуват за Трите лъва. Играчите трябваше да прибегнат към жокера “50:50” и се измъкнаха от тежката ситуация. Въпросът за 3 000 лева беше: От какво се отказва Бенковски, защото, “за да е успешен човек в него, трябва да умее да лъже.” Състезателите с помощта на жокер уцелиха верния отговор, а именно - “Търговията”. Въпросът за 5 бона беше “В коя страна има най-много милиардери?”. След помощ от публиката Пулев и Нейков преодоляха и това изпитание. Верният отговор беше “САЩ”. Последва голямата драма на въпрос за 10 000 лева.

“На кой плод има кръстена извънсистемна единица за радиация заради по-високото му съдържание на калий”. Енциклопедистът Пламен Младенов (многократен победител в култовото състезание "Минута е много") бе ползван като жокер “Обади се на приятел” и им подсказа верния отговор – “Банан”. Питането за 15 000 лева вече се оказа непосилно за тандема Нейков-Пулев. Питаха ги “Какво означава на цигански псевдонимът на известния музикант Жан-Батист Райнхард – Джанго?”. Те се отказаха и си тръгнаха с 10 000 лева, отишли за децата в неравностойно положение.