Най-известните български сумисти се включиха в благотворителната кампания на VIP Brother 3. Калоян Махлянов – Котоошу, Петър Стоянов – Вожда и синът му Здравко дариха общо 5020 лева за добрата кауза на шоуто по Нова телевизия, съобщиха от BG Sumo.

Лично капитанът, треньор и менажер на националния ни отбор Стоянов обяви дарението наживо в студиото на реалити-шоуто през неговия 32 ден. Вожда бе поканен от Ники Кънчев на сцената в компанията на Ивайла Бакалова и Емил Кошлуков в „Битката за оцеляване”.
 
Темата благотворителност вълнува отдавна и Петър Стоянов, и българския одзеки Калоян Махлянов–Котоошу. Двамата винаги са се отзовавали и са инициирали различни кампании и акции за нуждаещи се.
 
Котоошу и Вожда лично даряват по 2000 лева. Към сумата се прибавят 1000 лева от техните партньори и приятели от винена компания. 20 лева пък даде синът на Петър Стоянов – Здравко. 5-годишният малчуган, който от втората си годинка тренира сумо, но и е най-младият шампион на България, извадил от личната си касичка 20 лева и ги дари на благотворителната кауза на VIP Brother 3./БЛИЦ