Новата 2018 година дойде. Всеки си пожелава здраве, късмет, щастие и успехи. Така е и със спортните хора на България. БЛИЦ отново бе на трапезата им и надникна какви късмети изтеглиха от новогодишната баница. Дълги години нашият екип бе на трапезата на футболните и спортни ръководители, за да види техните късмети. Тази година седнахме заедно със самите спортисти, за да видим как те прекараха вечерта.

За всеобща изненада на софрата на централно място се бе настанил спортист №1 на България за 2017 година Григор Димитров. А до него блестеше половинката му Никол Шерцингер. Американката бързо влезе в час и разбра защо българите ровичкат из парчетата баница. “Титла от Шлема”, извика Григор с радост и подскочи от мястото си, получавайки аплодисменти. Всички на масата пожелаха късметът му да се сбъдне, а през това време Никол облизваше изцапаните си ръце и молеше Григор да й преведе нейния късмет. “Сватба”, се падна на красивата американка, която скромничко се засмя, целуна Григор по бузата и отново седна на мястото си.

“Мой ред е”, каза Радослав Янков, който спази подреждането в анкетата “Спортист на годината”. И той като №2 в допитването, изтегли късмета си след победителя Григор Димитров. “Медал”, прочете сноубордистът и заваляха пожелания той да бъде от най-важното състезание за годината – наближаващата зимна Олимпиада.

“А, Невяна, ама вие как сте тук? Не сте ли на тренировка?”, пошегуваха се насядалите около масата празнуващи към грацията Невяна Владинова. “Тук съм, но след няколко часа се връщаме в залата. Нали знаете, че ние по-малко празнуваме, но повече печелим. Та затова ви съветвам да хапвате и пийвате по-малко, а повечко да работите, за да имате успехи”, отвърна им красавицата и си взе късмета. “Световна...” и Невяна спря, тъй като късметчето се бе скъсало на две. Докато се суетеше какво да прави, плевенчанката намери втората половинка, на която пишеше “шампионка”. “Пожелаваме ти го от сърце. Точно в София да станеш световна шампионка”, каза седящият до нея Александър Везенков. Баскетболистът се бе прибрал за новогодишните празници и празнуваше с останалите си сънародници.

Докато огледа парчетата и си избере, малкото Тайсънче – Даниел Асенов, се шмугна и го изпревари. “Какво ти се падна, бе, Тайсън, давай, чети, че нямаме търпение”, извикаха от масата. А най-добрият ни боксьор сред аматьорите тихичко прочете: “Джакпот”… Асенов скочи до тавана и допълни: “Ха, това е късмет. Дано ударя джакпота и в спорта, и в личен план всичко да е наред.”

Едва сега дойде ред на скромния Везенков, който успя да се добере до средата на масата, за да изтегли късмета си. “Американска мечта” прочете баскетболистът и се усмихна, знаейки, че баницата му подсказва – запътил се е към НБА, след като бе избран от Бруклин в Драфта. “Нека си свърша работата в Барселона, има време за Америка”, отново скромничи Везенков и си седна на мястото.

С гръм и трясък закъснял за партито влетя таекуондистът Владимир Далаклиев. Ботевградчанинът изтегли късметчето си, на което пишеше “Олимпиада”. “Ей, тъкмо за мен е, виж как съдбата си знае работата. Това ми е мечтата и ще направя всичко възможно, за да я осъществя”, каза Владимир и побърза да даде път на следващия.

“Какво е това парти без футболисти. Нали знаете, че ние сме душата на компанията”, провикна се Валери Божинов, който традиционно не пропуска парти и бе дошъл специално от Белград с половинката си Биляна Дол. “Трансфер...” прочете Божинката и се засмя. “Айде, стига, де. Трансферирах се достатъчно, но като за последно няма да се разсърдя на един добър отбор”, каза Валери и целуна красивата половинка до себе си. “А-а-а, я чакайте малко. Сега първо ще ви попея и тогава продължаваме. Стига с това четене”, допълни футболистът и наду “Шушана” до края. “Айде, весело посрещане на новата година и така да сме винаги, когато сме най-зле”, продължи Божинката. Центърът на вниманието вече не беше баницата с късмети, а празненството, което продължи до ранни зори.

В един момент отнякъде се включи треньор №1 на България за 2017 година Весела Димитрова. Нейните момичета от ансамбъла също бяха на масата и лапаха парчета топла баница, след като прочетоха късметчето си: “Световни шампионки.” “Момичета, нали не сте забравили, че на 2-и рано сутринта сте на тренировка…”