И през тази година родните ВИП-ове узнаха късмета си благодарение на късметчетата в баницата. БЛИЦ отново бе на мястото на събитието и ето какво се случи.

Поради сериозните проблеми в родния футбол, довели до изпадането на ЦСКА и Локомотив (София), непотвърденото все още отстраняване на Литекс и корупционните скандали във ФИФА на "Иван Асен II" в сградата на БФС бе доста тихо.

Купонът бе другаде - в елитен столичен чалга клуб, където футболисти, певици и модели купонясваха заедно.

Обичайните заподозрени Благо (Георгиев), Валери (Божинов) и Ники (Михайлов) се бяха събрали, а с тях бе новата г-жа Георгиева - Есмер, за първи път посрещаща Новата година у нас.

Стана 00:00 часа и след наздравиците и бурните гърмежи дойде моментът на истината.

На масата на родното звездно трио бе поставена баница, а първа към нея посегна дамата. Есмер изтегли "Тази година булка, догодина - люлка", което предизвика баджанаците Божинов и Михайлов да поздравят бъдещия татко. Благо с широка усмивка каза, че с Божията помощ всичко е възможно.

След Есмер, парче с късметче си взе и любимият й. Тук има нещо голямо, каза Благо, ровичкайки в баницата. - Я, 2 лева (Парата), зарадва се Благо, поглеждайки към лика на Паисий Хилендарски на гърба на монетата. И аз щях да напиша това-онова, ако онези италианци не ми бяха взели монетата, спомни си Георгиев за посещението в Рим, когато бе арестуван до Колизеума, драскайки го.

Темата "Италия" бързо припомни дните на Божинов на Ботуша, на което той каза - Хубави хора са, но не умеят да се забавляват истински. Не разбират от шега. Не е като в Сърбия - ядене, пиене и цял ден купон.

Взимайки думата, Божинов посегна към масата и взе парче баница. Валери си пожела да му се падне здраве или щастие, защото това заедно с децата му, било най-важното в живота, на което останалите се съгласиха. На листчето му бе написано - "Нова работа", което Божинов прие със смесени чувства.
Пак ще трябва да сменям отбора, но пък ще спечеля нови приятели, заключи Божинката, а думите му бяха последвани от наздравица.

Последен към Новогодишната баница посегна Ники Михайлов. Синът на шефа на БФС получи пожелание някой ден да наследи татко си на поста и да оправи футбола. - Работата се падна на Валери, за мен ще е нещо друго, каза Ники, сякаш предусещайки написаното на късмета в парчето си.

- Ха, пак изтеглих "Мързел", изненада се Михайлов, който в последните две години не игра много заради контузии. - Млад съм, има време. Много години имам във футбола, заключи вратарят, след което последва нова наздравица.

В този момент към компанията на футболистите се присъедини шефът на родния футбол и баща на Ники Михайлов - Боби в компанията на треньора на националите Ивайло Петев.

- Как сте момчета, наздраве! Защо не танцувате? - попита ги Боби с ритмични движения с ръце, след което получи покана да се включи в ритуала по тегленето на късметче от баницата.

Шефът на БФС посегна, а от парчето в ръката му се подаваха не един, а два късмета. - Видяхте ли, аз винаги печеля, каза Боби, след което прочете на глас късметите си - "Здраве" и "Пътуване в чужбина".

- Готово, напускам България и коремът спира да ме боли, помисли си Михайлов, след което с широка усмивка подкани и Ивайло Петев да опита късмета си с баницата.

Петев побърза да каже, че сам ще избере парчето си и няма да се поддава на натиск. Треньорът взе най-близкото до себе си парче, след което показа късметчето - "Печалба".

- Ето, казах ви, че ни чакат победи. Този отбор има бъдеще, каза Петев, след което купонът продължи...