Тя е красива, блондинка е и си има понятие от футбол! 27-годишната красавица Катлийн Крюгер е единствената жена в лагера на Байерн по време на подготовката на отбора в Катар. Винаги и почти навсякъде тя е с отбора по време на тренировъчния лагер, но без да се набива на очи.

„Обичам да върша работата си на заден план. Най-важното е, че всичко в организационен план около отбора функционира”, споделя симпатичната Катлийн Крюгер, която изпълнява функциите на мениджър.

От планирането на пътуванията през уговарянето на срещи със спонсорите до точното отпътуване на автобуса на отбора и още много неща. Това включва всекидневната работа на Крюгер. При останалите 17 клуба от Бундеслигата тази дейност се върши от мъже.

Сама сред мъжете, една извънредна ситуация. Преди всичко на тренировъчни лагери като този в Катар. „Всички момчета са любезни. Всеки подхожда към мен с голям респект. На мен пък ми е интересно да чуя какво мислят професионалистите за тази или онази ситуация във футбола”, разказва още Катлийн Крюгер пред „Билд”.

Самата тя също е играла футбол с екипа на Байерн в женската Бундеслига. Следвала е международен мениджмънт. „Прекъснах обаче следването си. Когато Байерн ти предложи такава работа, не бива да мислиш дълго”, признава си с усмивка на лице бившата асистентка на бившия спортен директор Кристиан Нерлингер.

112_1.jpg
112_2.jpg
112_3.jpg