Крадци са искали да отрежат пръстите на бившия английски национал Ашли Коул при въоръжен обир в дома му през януари 2020 г. Това стана ясно от започнатото вчера съдебно дело в Лондон.

34-годишният Къртис Дилкс е обвинен за кражбите, извършени в присъствието на Коул и неговата приятелка Шарън Кану. При обира са иззети скъпи часовници, бижута, пари в брой, мобилни телефони, луксозна чанта „Гучи“ и ключ за автомобил BMW.

Обирджиите напръскали ръцете с освежител за въздуха на спиртна основа, за да бъдат заличени ДНК следи. Те са искали да отрежат пръстите на бившия футболист, за да предотвратят опити за съпротива от негова страна. Крадците, шестима на брой, са напуснали дома на бившия играч на Челси преди пристигането на полицията.

В момента на обира (около 21:30 часа) Ашли Коул и приятелката му са гледали филм в дома си във Фечъм (графство Съри). Когато разбрали, че в къщата има проникнали външни лица, Шарън Кану се е обадила на телефона за спешна помощ.

При пристигането си полицаите са заварили Коул само по къси гащета, коленичил пред приятелката си и децата си, ръцете му са били вързани зад гърба с кабел.

Заедно с Къртис Дилкс обвинени за обира са още Ашли Къмбърпач и Андрю Макдоналд. Те са разследвани и за случай от май 2019 г., когато от съпругата на бившия английски национал Том Хъдълстоун – Джоана Диксън, са задигнати бижута в размер на 500 000 паунда, включително и годежните пръстени. Общото между двата случая е връзването на ръцете на Диксън с кабел зад гърба.

Към обвинението на Дилкс е добавено и участие в кражбата на историческа тиара за 3,75 милиона паунда (на снимката долу) през 2018. Короната със скъпоценности е използвана по време на коронацията на Едуард VII (прадядото на Елизабет II) през 1901 г. Тиарата е открадната от имението „Уелбек“ през 2018 г.