Посланикът на добра воля за SOS Детски селища България от 1996 година - футболната легенда Красимир Балъков, предоставя скъпа картина от личната си колекция за благотворителния търг, който ще се проведе по време на церемонията за Десетото юбилейно издание на Наградите за луксозно строителство.

Галавечерта, която ще отличи лидерите в строителния бранш, ще се проведе на 30 септември и ще завърши с благотворителен търг с картини на стари майстори.

Картината „Параклис“ с висока колекционерска стойност на майстора на шедьоври Димитър Киров (1935-2008) е с цена от 10 хиляди лева. Тя е подписана от автора и е датирана от 1997 г.

Участието на Краси Балъков в кампанията не е случайно. Вече 25 години той дарява за SOS Детски селища България, а по време на 50-ия си юбилей той направи и гостите си съпричастни с благородната кауза - бяха събрани и дарени над 17 хиляди лева.

„Чувството за удовлетворение и щастие, когато работиш със SOS Детски селища България, е невероятно. Доказателството за успеха на проекта на Херман Гмайнер са всички тези български деца, които сега са реализирани, успели млади хора“, споделя Краси Балъков.

„Щастливите моменти, които съм изпитал като част от отбора на SOS Детски селища, са основанието ми да призова всеки, който може, да стане SOS приятел“, допълва той.