Пловдивска красавица събра погледите на първата тренировка на Локомотив в понеделник. Както БЛИЦ СПОРТ вече писа, Лидия Опълченска води първото за годината занимание на "смърфовете", като то беше по... аеробика, където е силата й. Любопитното е, че Едуард Ераносян беше въвел подобни тренировки на "Лаута" още през зимата на 2004 година, а впоследствие Локомотив спечели шампионската титла.

Лидия Опълченска, която е професионален инструктор по аеробика, откликнала на молбата на Едо да тренира "смърфовете". Мартин Камбуров и съотборниците му са приятно изненадани, че именно красавицата ги поти и с огромно желание изпълняват упражненията, които им демонстрира. Треньорският щаб на Локомотив е решил Лидия да работи с отбора и в следващите дни. Тя ще участва в тренировките на отбора до събота, когато "черно-белите" заминават на лагер в Турция.

26-годишната Лидия Опълченска е носителка на титлата Мис Вселена Пловдив за 2014-а. Завършила е „Бизнес и банково дело“ в частен колеж „Едмънд Бърк“ в Пловдив. В момента зеленооката миска учи последна година „Бизнес администрация“ в Европейския колеж по икономика и управление. Твърди, че здравите й принципи и ценностна система са наследство от нейните родители. Майка й е банкер, а баща й е главен елтехник в цигарената фабрика. Важната подробност е, че той е бивш кросов състезател. Именно от него чаровната му щерка е наследила страстта към адреналина и високите скорости. Харесва всичко, що е на четири колела, стига да е бързо, спортно и яростно. И най-вече моторите.



"Израснала съм по рокерски събори. Като по-малка дори съм участвала в състезания. Скачала съм с бънджита, практикувала съм скално катерене. Но най-голям палеж имам към моторите. Баща ми направи всичко възможно да ме откаже от тази ми страст, защото беше силно притеснен за живота ми. На 18 претърпях инцидент. Отървах се с комоцио, пукнати ребра и няколко изхвръкнали зъба. След този случай мислех, че ще улегна, но и до ден-днешен търся тръпката. Трудно утолявам адреналина в себе си", разказа преди време пред "Марица" Лидия.

Миската тази есен е блъсната от невнимателна шофьорка, докато пресичала на пешеходната пътека срещу хотел "Лайпциг". Колата минала през крака й и като по чудо 26-годишната Лидия се разминала без сериозни наранявания.

От болката Опълченска загубила съзнание. Когато се опомнила, разбрала, че охранителят от близката банка се е притекъл на помощ. Отнесъл я на ръце от платното и повикал линейка. Миската веднага била откарана в Спешното отделение на УМБАЛ "Свети Георги", където направили снимка.
 
"Най-обидното за мен е, че това момиче дори не ме потърси, не ме попита как съм. Не се извини", възмущава се Лидия.