Бизнесменът и доскорошен собственик на Локомотив Пловдив Христо Крушарски не пропусна да уважи българската колония в Аржентина и при последното си пътуване до Южна Америка. Той зарадва нашите сънародници в Комодоро Ривадавия с тъпан, кавал, гайда, носии, книги и най-вече със специално лично отношение.

 Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Крушарски сложи украсената с трибагреника престилка и приготви гювеч, с който нагости компанията в клуба, където често се събират, за да пазят духа на българщината.

 „Има момичета с ангелски гласове, които пеят народни песни и рецитират на български без никога да  са идвали в България. И друг път съм ви разказвал, че тези хора са повече патриоти от нас и обичат много родината на дедите си. Помагам им, защото ме е срам от това, че нашата държава не прави нищо, за да приобщи тези българи към родината. Посланикът казал, че трябва да пита, за да им купи две книги за 120 лева. Представяте ли си?

Занесох им гайда, а на нея свирят даже ламбада. Аз опитах да засвиря, но не мога. Не ставам за тази работа. Сред тях обаче има майстори и най-вече желаещи да се учат. Скоро ще доведа част от тях и в България, но е много важно да им се намери учител по български, който да поддържа нашия език и сред децата им“, коментира Крушарски пред "Телеграф".