Съставът на Славия има сериозни проблеми с контузии преди старта на пролетния полусезон. Цели седем основни играчи пропускат петъчния двубой срещу "Ботев" (Пловдив), а сърбинът Павле Попара - също титуляр, е наказан. Вчера треньорът на "белите" Велислав Вуцов прибегна до методи, нямащи нищо общо с футбола, само и само да изгони лошия късмет. Преди следобедната тренировка на стадиона се чакаше свещеник, а жертва в името на каузата падна агне. Отборът ще седне на трапезата преди да се оттегли на лагер, а на играчите ще бъде разрешена и по чаша бира.

В понеделник вечерта вратарят Емил Петров излезе от строя, вероятно за дълго. Резервният страж контузи коляното си в нелепа ситуация, а прогнозите са за скъсана връзка. Титулярът Георги Петков от вчера вече си е у дома, но… на легло. Преди това бившият национал бе в болница с температура близо 40 градуса и на системи. Все пак се очаква Петков да се вдигне на крака до петък, за да пази вратата на "белите". Третият вариант е Стефано Кунчев.

Срещу "Ботев" заради контузии няма да могат да играят още капитанът Богомил Дяков, японците Тайсуке Акиоши и Дайсуке Мацуи, Чавдар Янков, Тодор Колев, Николай Дюлгеров.